שעות עבודה | ימים א' עד ה' 8:00-20:00 | ימי ו' 8:00-15:00
twitter facebook-call facebook-call facebook-call

גירושין

01.11.2023

בית הדין הרבני הוא המוסמך לפסוק בתביעות גירושין – גיטין, שכן, הדין בישראל הוא על פי דין תורה. באם קיימת הסכמה אין צורך בעילת גירושין והבעל מתיר לאישה את גיטה. ללא הסכמה של מי מהצדדים, הצד התובע את הגט צריך להוכיח כי קיימת אחת או יותר מעילות הגירושין על פי הדין העברי, המצדיקות מתן פסק דין המחייב את הצדדים להתגרש.

עילה לגירושין

גבר המגיש את תביעת הגירושין ללא עילת גירושין, יחויב בתשלום הכתובה לאישה וכשקיימת עילה, בית הדין בדרך כלל יפתור אותו מחובה זו, כך גם כאשר אישה תובעת את גיטה, היינו, ככל שיש לה עילה, בדרך כלל היא תקבל את כתובתה ובמידה ולא תוכח עילתה, יכול בית הדין לקבוע כי היא תאלץ לוותר על הכתובה. כשבית הדין פוסק על חיוב במתן גט ומי מהצדדים מסרב לתת גט, הסירוב יכול להוביל לסנקציות אשר יוטלו על הצד אשר מסרב לקיים את החיוב.

יש לזכור כי הגירושין יכולים להיות מהלך משפטי מורכב אשר חשוב לתכנן ולפעול בהתאם. כדי לבצע הליך גירושין בריא מומלץ בחום להיעזר בעורך דין לדיני משפחה או לחלופין במגשרת כדי כדי להגיע להבנה בין שני בני הזוג ולמנוע מחלוקות משותפות או קרבות אחריות הורית או רכוש בין בני הזוג.

על פי רוב וכמו בסוגיות אחרות בדיני המשפחה (כגון גישור, יישוב סכסוך, אפוטרופסות, ייצוג בבית משפט, הסכמי ממומן, ייפוי כוח מתמשך ועוד) ייעוץ משפטי נכון הינו הכרחי לניהול וסיום המחלוקת. שכן, מדובר בסוגיות מורכבות ופרטניות ואין כמעט "שחור ולבן" בנושא זה. למידע נוסף אודות עורך דין משפחה דברו איתי.

מאמר זה נכתב ע"י עו"ד גילה עיני

שלח
1
💬 Need help?
אפשר לעזור ?
דילוג לתוכן